Topkeurmerk

On the way to PlanetProof is één van de 10 topkeurmerken op voeding


Er komen nog steeds nieuwe duurzaamheidslogo’s voor voeding op de markt. Dat blijkt uit de beoordeling van januari 2019 van beeldmerken op voeding, uitgevoerd door Milieu Centraal. De teller staat bijna op 100, maar slechts 10 keurmerken op voeding zijn topkeurmerken, waaronder On the way to PlanetProof.

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vroeg Milieu Centraal om alle keurmerken en bedrijfslogo’s langs de meetlat te leggen. De beoordelingen zijn terug te vinden in de Keurmerkenwijzer. Na grondige beoordeling bleken 10 keurmerken echte toppers te zijn.

10 topkeurmerken voor duurzamere boodschappen

De tien topkeurmerken helpen consumenten om makkelijker een bewuste keuze te maken in de supermarkt. Ze stellen hoge eisen aan milieu, eerlijke handel en dierenwelzijn en hun controle is goed.

Betrouwbare keurmerken of logo’s herkennen

 

De Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal geeft informatie over zo'n 250 keurmerken voor milieu, dierenwelzijn en mens & werk. Dat is geen overbodige luxe, want maar weinig mensen weten waar een keurmerk precies voor staat, en nog minder mensen weten hoe de controle geregeld is. 

Milieu Centraal geeft in de Keurmerkenwijzer een oordeel over duurzaamheid (hoe streng zijn de eisen aan milieu, dierenwelzijn en mens & werk), duidelijkheid (transparantie) en betrouwbaarheid (controle en sancties).