VRAAG & ANTWOORD ON THE WAY TO PLANETPROOF PLANTAARDIGE PRODUCTEN

A. Certificering On the way to PlanetProof

 1. Ik bezit een Milieukeur certificaat voor plantaardige producten; kan ik dan ook het keurmerk On the way to PlanetProof voeren?
  Ja dat kan. ‘On the way to PlanetProof’ is de nieuwe naam voor Milieukeur Plantaardige Producten. In 2018 kunnen beide namen en logo’s nog door keurmerkhouders in hun communicatie en op verpakkingen worden toegepast. 

 2. Ik heb nog geen Milieukeur certificaat voor mijn plantaardige producten. Hoe kom ik dan in aanmerking voor het certificaat On the way to PlanetProof? 
  Telers die hun producten willen laten certificeren voor PlanetProof moeten voldoen aan de eisen. Zie website:  Informatie over certificeren voor On the way to PlanetProof Plantaardige producten

 3. Kan ik Milieukeur producten verpakken en dan voorzien van het logo On the way to PlanetProof?
  Als u als handelsonderneming Milieukeur product krijgt aangeleverd, is het inderdaad mogelijk die te verpakken voor de consument met het PlanetProof keurmerk. Voorwaarde is wel dat u als verpakker/handelsbedrijf zelf wordt gecertificeerd voor On the way to PlanetProof. Zie: PlanetProof voor Handelaren en Verpakkers.

B. On the way to PlanetProof communicatie / logo

 1. Als mijn producten zijn gecertificeerd voor On the way to PlanetProof, kan ik dan ook het Milieukeur-logo toepassen?
  Ja, dat mag. 'On the way to PlanetProof’ is de nieuwe naam voor Milieukeur Plantaardige Producten. In 2018 kunnen beide namen en logo’s nog door keurmerkhouders in hun communicatie en op verpakkingen worden toegepast. 

 2. Kan ik het logo van Milieukeur en dat van On the way to PlanetProof naast elkaar afbeelden?
  Ja dat kan, maar wij adviseren dit niet. Zeker op concumentenverpakkingen kan dit verwarrend werken. 'On the way to PlanetProof’ is de nieuwe naam voor Milieukeur Plantaardige Producten. In 2018 kunnen beide namen en logo’s nog door keurmerkhouders in hun communicatie en op verpakkingen worden toegepast. Per 1-1-2019 wordt Milieukeur voor plantaardige producten vervangen door PlanetProof.

 3. Kan ik het logo On the way to PlanetProof in mijn eigen gewenste kleur afbeelden?
  Nee, het logo is ontwikkeld in vier varianten. Er is een petrol blauwe en een zwarte variant voor toepassing op een lichtgekleurde ondergrond en twee varianten voor toepassing op een donkerkleurige ondergrond. Zie website: Controle en richtlijnen gebruik logo PlanetProof.

 4. Als mijn plantaardige producten voor On the way to PlanetProof zijn gecertificeerd, wordt dit dan op de SMK-websites gepubliceerd?
  Ja, het gecertificeerde product wordt zowel op de Milieukeur website gepubliceerd, als die van PlanetProof via de overzichten met gecertificeerde producten en bedrijven. Per 1-1-2019 wordt Milieukeur voor plantaardige producten vervangen door PlanetProof en worden producten alleen op de website On the way to PlanetProof gepubliceerd.

C. On the way to PlanetProof kosten / tarief

 1. Is de afdracht voor On the way to PlanetProof hoger dan die voor Milieukeur?
  Nee, per 1 oktober 2017 zijn de tarieven voor afdracht voor PlanetProof gelijk gesteld aan die van Milieukeur.