Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk gerust onze veelgestelde vragen of neem hier contact op.

Meest gezocht

Over het keurmerk

https://www.planetproof.eu/over-het-keurmerk/

Certificeren

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/

Producten

https://www.planetproof.eu/producten/

Gewasbeschermingsmiddelen

https://www.planetproof.eu/zakelijk/certificeren/plantaardig/
On the way to PlanetProof

Wanneer zijn we 'PlanetProof'?

On the way to PlanetProof is een keurmerk voor landbouwproducten, die geproduceerd zijn met extra aandacht voor het klimaat, de natuur en het dier. Boeren en tuinders voldoen hiervoor aan bovenwettelijke eisen. Om inzichtelijk te maken waar de keurmerkhouders staan en in welke mate duurzaamheidsdoelen bereikt worden, hebben de Colleges van Deskundigen van SMK de ambitie van het keurmerk benoemd en tussentijdse doelstellingen vastgesteld voor elk van de duurzaamheidsthema’s. Er is een monitoringsprogramma ingericht om de actuele status en de voortgang op weg naar deze doelstellingen te volgen.

Lees meer
On the way to PlanetProof

Oproep herziening On the way to PlanetProof Plantaardige Producten

De eisen van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor Plantaardige Producten worden in de komende periode herzien. Het nieuwe schema zal gelden vanaf 1 januari 2026. De herziening zorgt ervoor dat een volgende stap gezet kan worden in de verduurzaming van de akker- en tuinbouw. Alle belanghebbenden worden opgeroepen om herzieningspunten in te brengen.
Lees meer
On the way to PlanetProof

On the way to PlanetProof voldoet aan watereisen internationale supermarktketens

Internationale supermarktketens Aldi Nord, Aldi Süd en LIDL hebben On the way to PlanetProof geaccepteerd als duurzaamheidsstandaard voor het afdekken van hun watereisen. Producenten van On the way to PlanetProof gecertificeerde producten hebben daardoor geen extra certificaat nodig.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Actualisatie certificatieschema Plantaardige Producten

Het certificatieschema On the way to PlanetProof Plantaardige Producten (versie PP.5) is op een aantal punten geactualiseerd. Dit betreft onder andere aangepaste risicostoffenlijsten en nieuwe stikstofemissienormen. Daarnaast zijn er tekstuele wijzigingen aangebracht om eisen te verduidelijken. Het geactualiseerde schema is geldig vanaf 1 januari 2024.
Lees meer
On the way to PlanetProof

Voortgang herziening On the way to PlanetProof Eieren

Het huidige certificatieschema On the way to PlanetProof Eieren (leghennen) is geldig vanaf 1 mei 2020. Het College van Deskundigen besloot om in 2023 een herziening van dit certificatieschema op te starten. Dit herzieningstraject bevindt zich in een afrondende fase.
Lees meer
SMK

Herken een betrouwbaar keurmerk

Producenten en merken willen hun artikelen graag laten opvallen door een aantrekkelijke verpakking en maken daarbij bijvoorbeeld gebruik van kleur en logo’s. Een logo kan een afbeelding zijn, de merknaam weergeven, of aangeven dat het product aan een keurmerk voldoet. Keurmerken zijn als gidsen op het pad van consumenten, belovend dat een product aan een kwaliteitsniveau voldoet of duurzamer is. Maar hoe weet je of deze beloftes ook echt ergens voor staan? In dit artikel leggen we uit hoe je een betrouwbare duurzaamheidsclaim kunt herkennen.
Lees meer
SMK

SMK houdt tarieven On the way to PlanetProof in 2024 ongewijzigd

SMK houdt de tarieven voor de certificatieschema’s On the way to PlanetProof Plantaardige producten, Chain of Custody en Eieren gelijk in 2024. Dit is mogelijk dankzij de groei van het aantal deelnemers. De staffels in de tariefopbouw voor On the way to PlanetProof Melk worden voor het eerst in vijf jaar wel aangepast, erop gericht om het programma kostendekkend te kunnen draaien. 
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct het laatste nieuws.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.