Informatie voor keurmerkhouders

Informatie voor keurmerkhouders

De nieuwe naam voor Milieukeur 'on the way to PlanetProof' maakt duidelijk dat verduurzaming een continu proces is van verbetering, met als eindbestemming een productiewijze die in balans is met onze leefomgeving. PlanetProof werd ontwikkeld:

  • om internationale toepassing mogelijk te maken van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.)
    SMK verwacht dat Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt immers in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.
  • voor een betere positionering van duurzamer geteelde Milieukeur groenten en fruit voor (Nederlandse) consumenten

Informatie

'On the way to PlanetProof' is een andere en internationale naam voor Milieukeur; de duurzaamheidscriteria van PlanetProof zijn volledig identiek aan die van Milieukeur. Per 1-1-2019 wordt Milieukeur voor plantaardige producten vervangen door PlanetProof.

Het nieuwe keurmerk is toepasbaar voor keurmerkhouders Milieukeur Plantaardige producten. Daar is een aantal voorwaarden aan verbonden; zie de pagina's:

PlanetProof is – onder voorwaarden - beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur Plantaardige producten. Ook handelsbedrijven en retailers van plantaardige producten kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd.